Konst & företag del 10

Konst & Företag från ”Värdet av konst” Del 10: Nu när julhandeln har kommit i gång  – ja i morgon är det Julafton, har du då köpt något konstverk i julklapp? Eller önskade du dig ett själv, i julklapp?

Jag har i höst suttit på Liljas Konst & Ram, varannan vecka för att lyfta konstvärderingen i Västerbotten! Det har varit mycket spännande just för många har kommit och varit nyfikna och önskat konstvärdering , eller bara velat veta mer om möjligheterna. De flesta har konst hemma , men att den konsten är värdefull det tror man inte. Min roll blir då till presentera att det jag kan göra är att placera konsten i ett sammanhang och där med kan konsten få ett värde som är svårt att bedöma innan du vet mer om det.

Bo Madestrand , Chefredaktör på Svensk Form och även konstkritiker säger ”Där finns ett annat värde i konsten, där man ser problemen från ett annat håll och kommer med andra infallsvinklar”.

Det jag tycker blir mer och mer värdefullt är kunskapen om konsten och dess historia. I samtal och diskussioner kan konsten bidra med ett högre värde till en produkt, när den som studerar vet mer om konsten och sätter det i ett sammanhang som är känt för dem.

Nu vill jag önska alla en riktigt God Jul, så återkommer jag innan det nya året ska börja!

 

Författare: alicfranc

Jag är en kvinna som jobbat med konst sedan 1998/ I have worked with Art since 1998!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: