Utsedd konstnär för skulpturalt uppdrag

Det är så intressant och roligt att se hur konsten får ta plats i våra byggnader där människor vistas med så olika tillstånd. Konsten får vara ett fönster, en samtalspart mm för utveckling och vila!

Konsten på Nya Karolinska Solna

Gestatlningsförslag NKS Ariadne och Labyrinten konstnär Katrine Helmersson - 1024

Nu har ytterligare en konstnär utsetts för gestaltningsuppdrag på universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna.

Uppdraget på Nya Karolinska Solna är skulpturalt och avser utomhusmiljön framför entrén till sjukhusets behandlingsbyggnad. Uppgiften har bestått i att skapa ett starkt självständigt verk som samspelar med byggnadens arkitektur, de grönytor som planeras kring huset och den verksamhet som bedrivs i behandlingsbyggnaden.

Konstnären Katrine Helmersson, Stockholm och Paris, har tilldelats uppdraget som närmare 500 konstnärer anmälde intresse för. I motiveringen till hennes gestaltningsförslag som har titeln ”Ariadne och Labyrinten” står det att det har:

”…en koncentration och styrka som platsen behöver. En svartpatinerad bronsskulptur med inspiration från afrikansk kultur står på en betongsockel på en grusad yta i sällskap med ett träd. Med sin koncentrerade arkitektoniska karaktär blir skulpturen både ett blickfång och något man vill ta på. Katrine Helmersson skapar ett verk som får volym och föränderlighet genom det naturliga dagsljuset. Snö kan förstärka den terrasserade karaktären och regn…

Visa originalinlägg 109 fler ord

Författare: alicfranc

Jag är en kvinna som jobbat med konst sedan 1998/ I have worked with Art since 1998!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: