KONST SOM SAMHÄLLSBYGGARE, DEL 2

Konst som samhällsbyggare från ”Värdet av konst”

Del 2. Jag önskar i bland att få höra alla människors ”första berättelse om deras resa till andra städer/länder” och att få uppleva något annat, spännande i bland skrämmande men tillsammans med någon de känner väl. Anledningen är att jag i skolåldern fick möjligheten att spela teater på Nordanå i Skellefteå. Där kunde jag tillsammans med mina klasskamrater drömma oss bort i de kultur och konst historiska salarna.

Då hade jag inte rest till så många andra platser, som nu, men hade en vid fantasi som jag kunde ge uttryck för i teatern. Jag kan i dag se vilken betydelse min skolgång och de lärare som gav oss möjligheter att skapa nya världar, med historiska verktyg. Sedan 1994 har jag arbetat med konst och kultur som yrke, teatern la jag åt sidan och sjunger i stället, när jag ska vara i centrum.

Som Konstkommunikatör är det jag som lyfter andra kreatörer, så att fler får se och ta del av deras skapelser och vara en aktör som vill vara där du är med konsten. Där tar jag mig an nya utmaningar och just nu vill jag titta på hur står sig Västerbotten när det gäller att ”konst bidrar till fler turister och större internationell kännedom”?

Här kommer jag tillbaka till den ”första berättelse om deras resa till andra städer/länder”. För om du tänker dig in i att vara turist i din egen stad, vad skulle du vilja uppleva? Vad skulle kunna skapa nya möjligheter för ytterligare människor att resa till Västerbotten om Konsten skulle få vara med i processen? Kommer du i håg någon miljö, något vackert eller speciellt som du vill berätta för andra? Visst gör du det då?

Möjligheterna att ta vara på dem som lever på en plats att sätta agendan och bjuda in till en större satsning internationellt  – det är grunden för fler områden än konsten.

Förra veckan lanserade ”Krenova” sin nya satsning i Skellefteå i höst för kreativa kreatörer med internationell strategi? Utmanar det dig?

”I augusti 2015 startar inkubatorer i Skellefteå, Lycksele och Arvidsjaur! Vi erbjuder under ett år kostnadsfria kontorsarbetsplatser centralt med uppbackning av supportteam och professionella mentorer. Stöd i marknadsstrategi, budgetarbete och att bygga varumärke för att utveckla ett starkt o”

Läs mer om Grattis nyföretagare inom den kreativa sektorn!

Då vill jag höra från dig, för du är en samhällsbyggare var än du kommer i från och vad du är på väg!

Fotografiet visar på Offentligkonst i Stockholm vid de fem Hötorgsskraporna!

Författare: alicfranc

Jag är en kvinna som jobbat med konst sedan 1998/ I have worked with Art since 1998!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: