Reser genom Sverige, igen!

Många är på resa genom Sverige, det är även jag!

När sommaren håller på sin värme, känner jag att det är underbart att resa med min underbara familj. Ja med tre bonusdöttrar mellan 12 – 15 år och min älskade sambo. Om än det kan kivas och stökas mest hela tiden, är det ändå en tid för reflektion. Var hör konsten hemma och kan konsten vara ett verktyg så att ett samhälle kan växa som jag tillsammans med Karolina och Erik Modig i ”Värdet av Konst” vill påstå?

När vi reser genom städer skriver jag in Konst i; namn på staden och sedan länkar jag de adresser som jag får upp på mitt twitterkontot. Många kommuner har Konsthall och många har Konstfrämjandet som samarbetspart och jag förundras över att det kan ändå variera rätt så friskt.

Just nu är vi i Skövde och de har ett Kulturhus som byggdes redan 1964. Vi har en diskussion och ett beslut på att vi ska bygga ett Kulturhus i Skellefteå. Vi vet att det kommer att kosta mycket mer än vad vi i dag satsar på Kulturen och det upprör många. Men det är inte så många som orkar stå upp för de som är aktiva i dag och hur det måste tas krafttag för att få en opinion kring detta. Hur skulle du vilja att det togs tag i frågor som berör konst & kultur där du bor? Är det många som engagerar sig eller behövs det fler?

Jag är kulturpolitiker och vill öppna ögonen för Konst & Kultur inom politiken så jag startar i dag en blogg som heter konstochkulturpolitik. Jag hoppas att du som är intresserad av det vill följa mina inlägg. Jag vill inte skriva om det här, men ville i dag lyfta det till er kännedom!

Nu är det inte länge kvar tills det är dags att krypa i säng efter två dagars resande från Örviken till Skövde med stop hos vänner och släktingar i Falun och Örebro. Mycket vill jag visa för er  – Konst där du är, det är ett mantra för mig och jag hoppas att du känner dig delaktig i min resa!

Författare: alicfranc

Jag är en kvinna som jobbat med konst sedan 1998/ I have worked with Art since 1998!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: